Nieuwe Gebruiker Nienke

Gewapend met een door Sevda gevulde make-up holder van Ellis Faas ga ik aan de slag. Sevda heeft me uitgelegd hoe het werkt. Dat komt goed uit, want anders was ik wel even aan het prutsen geslagen. Maar eigenlijk is het supersimpel. Gewoon draaien aan de stift en de vloeistof komt uit het kwastje. Het lijkt een beetje op het systeem van de Touche Éclat van Yves Saint Laurent. Eerst de foundation. Zoals Sevda me heeft voorgedaan, breng ik het in stippen aan over mijn gezicht. Deze smeer ik vervolgens uit. Mooi! Het dekt wel, maar op een natuurlijke manier. Een paar oneffenheden en de blauwe kringen onder mijn ogen werk ik weg met de concealer. Om mijn bleke einde-winterteint een kleurtje te geven, gebruik ik vervolgens een blush. Heel subtiel, maar ik zie er gelijk een stuk gezonder uit. Sevda heeft een taupekleurige eye shadow voor me uitgezocht. Zelf gebruik ik altijd speciale zachte borsteltjes om oogschaduw aan te brengen en eigenlijk vind ik dat handiger dan dit kwastje. Maar misschien doe ik het niet goed. Ga ik Sevda vragen. De eyeliner vraagt om een stevige hand. Ik ben gewend aan liquid eyeliners, dus mij kost het geen moeite. Maar anders moet je misschien even oefenen. Helaas moet ik net niezen op het moment dat ik twee strakke lijntjes heb aangebracht en ik zie er gelijk uit als een panda. Proest. Gelukkig laten de zwarte strepen zich gemakkelijk verwijderen en ik probeer het opnieuw. Even laten drogen: prachtig! Dan de mascara. Een dunner borsteltje dan mijn ‘gewone’ mascara, waardoor mijn wimpers wat minder volumineus lijken dan anders. Maar met een tweede laag is dat opgelost. Als laatste breng ik de ‘rusty pink’ creamy lips aan op mijn lippen. Eerst een dun laagje en daarna een dikkere laag – wow. Het resultaat? Een verzorgde look met een gezond kleurtje, een open blik en volle lippen. Blij! Een volgende keer ga ik eens wat opvallender kleuren van Ellis Faas proberen. En misschien durf ik dan ook op de foto .