It-girls van alle tijden

Lekker in je lijf is niet alleen afhankelijk van je eigen gevoel. Dat zou het eigenlijk wel moeten zijn, maar toch laten we ons (te) vaak beïnvloeden door hoe de buitenwereld naar ons kijkt.
En dat verandert met de tijd. Je moet dus ook een beetje geluk hebben met welk lijf je in welke decennium geboren wordt, want niet alles is maakbaar.

In het begin van de 20 e eeuw waren de It-girls van Engeland de vriendinnen van koning Edward VII. Society lady’s met ingesnoerde tailles, die hun pronte boezems showden in de lage decolletés van hun avondjurken. Hun foto’s werden verkocht en hun haardracht geïmiteerd. Fast forward naar de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De jurken waren korter en het model van de flapper dresses vroeg juist om een minder voluptueus figuur. De minimode van de jaren zestig legde de nadruk op de benen, dus met killer legs had je een streepje voor. Jane Fonda bracht in de jaren tachtig alle vrouwen aan de aerobics en zichtbare spieren werden een must. Slank, slanker, slankst volgde, tot Kim Kardashian en consorten een wel zeer geprononceerd hourglass figure in de mode brachten. Wat wordt de volgende trend?

Waarmee we maar willen zeggen: It-girls zijn van alle tijden, maar raken ook weer net zo snel uit de mode. Trek je van de buitenwereld dus niet teveel aan en zorg er voor dat jij je lekker voelt in jouw lijf. Want daar gaat het uiteindelijk om.