Let’s go vegan!

Om de zoveel jaar is er weer een hype op het gebied van gezond eten. Het grappige is: hypes komen terug, maar soms wel in een ander jasje. Zo begonnen in de jaren zeventig van de vorige eeuw meer mensen vegetarisch, biologisch-dynamisch en macrobiotisch te eten. Dat werd door anderen vaak wat lacherig afgedaan als ‘iets voor geitenwollensokken-types’. Tegenwoordig gaat het steeds vaker over vegan. Alleen zijn het nu vooral hippe mensen die deze lifestyle omarmen.

Heb jij het veganisme serieus opgepakt? Good for you! Ook wat ons betreft is het een lifestyle om eens serieus over na te denken. Onderzoeken lijken uit te wijzen dat een veganistisch voedingspatroon rijker is aan vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Het kan helpen bij het afvallen en een bijdrage leveren aan het voorkomen van of herstel bij ziektes. Dan moet je het natuurlijk wel op de goede manier doen en niet ‘zo maar’ alle dierlijke voedingsmiddelen laten staan.

Als parttime veganisten hebben wij ons verdiept in vegan beautybehandelingen. Dat betekent: behandelingen met diervriendelijke en duurzame producten. En dat zijn exact de producten waarmee wij bij Beauty Junkies het liefste werken. Dus: ben je vegan? Ook dan kun je prima bij ons terecht!